Gitte Ottosen: Løkke er ingen tøsedreng


– Valget gik ikke som jeg – eller Socialdemokraterne – havde håbet.

Sådan lyder det dagen derpå for formanden for den socialdemokratiske gruppe i Billund Byråd, Gitte Ottosen. Hun kalder dagen i dag en “tung dag”:

– Selvom Socialdemokraterne gik styrket ud af valget, så tabte vi regeringsmagten. Det er ærgerligt for Danmark. Vi må samtidig sige farvel til en dygtig statsminister – og partiformand – Helle Thorning-Schmidt, der har kæmpet bravt. Og jeg synes hun tog det som en mand, da hun tog konsekvensen af vælgernes dom, siger Gitte Ottosen.

Hun sender et tillykke til hvad der formentlig bliver landets kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, men beder ham samtidig passe på “det Danmark vi kender”:

– Du står foran en stor opgave, når du får de nøgler tilbage, som socialdemokraterne og de radikale har lånt. Meget kan man imidlertid sige om dig, Lars Løkke, men du er ikke en tøsedreng, og du tør tage ansvar, lyder rosen fra Gitte Ottosen, som dog samtidig lufter sin tvivl overfor DF-formand, Kristian Thulesen Dahl:

– Om du, Kristian Thulesen Dahl, igen bare vil forsøge at maksimere din indflydelse et sted fra sidelinjen, hvor det ingenting koster. Om du fortsat vil være ”en tøsedreng” eller om du vil påtage dig det ansvar, som danskerne har vist, at de forventer, ved at gøre DF til det største borgerlige parti, siger den socialdemokratiske gruppeformand i Billund Byråd til DF-formanden.