Pippi Langstrømpe bliver ny statsminister på Billund Bibliotekerne

Pippi Langstrømpe bliver ny statsminister på Billund Bibliotekerne

Tirsdag d. 9. juni udskrev Billund Bibliotekerne børnevalg. De opstillede kandidater gik til valg på hver deres mærkesag. Børnebibliotekarerne havde sørget for rigeligt med bøger, hvor kandidaterne hver især spiller en fremtrædende rolle, hvis nogen nu skulle være i tvivl om, hvem de skulle stemme på. Her kan du se hvad de gik til valg på

Valgdeltagelse var stor

226 børn deltog i valget, og flest stemte på Pippi Langstrømpe som ny statsminister. Børnene i Billund Kommune er altså enige med Pippi i at sige nej til kedelige ting. Når Pippi Langstrømpe danner regering i Billund Kommune, vil det sandsynligvis blive sammen med Nomerne, Gummi Tarzan, Peter Pedal, Bamse og Vitello, da de i forhold til antal stemmer ligger ret tæt på Pippi.

Fordeling af stemmer

Pippe Langstrømpe: 33
Nomerne: 32
Gummi Tarzan: 28
Peter Pedal: 26
Bamse: 22
Vitello: 21
Rasmus Klump: 14
Birk: 11 -Kasper, Jesper og  Jonathan: 9
Pajko: 5 – Emil: 4
Alfons Åberg: 2
Sebastian: 1

Hvem er hende Pippi egentligt?

Pippi hedder egentlig Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, og hun blev født i 1941. Pippi har lange, røde fletninger, der stritter ud til hver sin side, masser af fregner især på næsen, har altid lommerne fulde af guldpenge og er intet mindre end verdens stærkeste pige. Pippi bor i et hus, som hedder Villa Villekulla, sammen med hesten Lilla Gubben og aben Hr. Nilsson.

Hendes mor er død, og hendes far er konge på en ø i Sydhavet, så Pippi må klare sig selv. Heldigvis bor Pippis bedste venner, børnene Tommy og Annika lige ved siden af sammen med deres forældre. Pippi gør lige, hvad der passer hende, og hun kan få noget sjovt ud af alting – selv gulvvask, hvor hun hælder en masse vand ud over gulvet, spænder gulvskrubber på fødderne og skøjter rundt i vandet. Pippis forklaring på, hvorfor alle andre ikke bare gør sådan, ligger lige for, for hun siger nemlig : ”Det er, fordi de ikke kan lide at have det sjovt”.

Det var Astrid Lindgrens datter, som fandt på navnet Pippi Langstrømpe, da Astrid Lindgren spurgte, hvem hun skulle fortælle godnathistorie om. På grund af det mærkelige navn Pippi Langstrømpe lå det lige for at fortælle om en meget usædvanlig pige.

På trods af, at historierne om Pippi Langstrømpe er skrevet for rigtigt mange år siden, og Pippi faktisk er blevet 74 år, er Pippi og fortællingerne om hende stadig enormt populære blandt børnene, hvilket børnevalget jo også afspejlede.