Grindsted festuge holder vejret

Billund kommune har valgt at sige farvel og tak til kultursamarbejdet i Trekantområdet – og det kan få konsekvenser for Grindsted Festuge allerede i år.

Grindsted Festuge har i flere år været en del af Trekantområdets Festuge og har i høj grad i flere år været finansieret og løftet gennem kulturaftalen i Trekantområdet. Med farvellet til kultursamarbejdet går Grindsted Festuge dermed glip af 100.000 kroner om året til afviklingen af festugen.

De penge foreslår den kommunale forvaltning nu, at Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i år støtter Grindsted Festuge med, så årets festuge trods alt kan gennemføres. Efterfølgende kan der så tages stilling til en eventuel fast fremtidig støtte til Grindsted Festuge.

– Vi håber naturligvis på at den bevilling går igennem, så vi også i år har mulighed for at lave rammerne til en festuge i uge 35 som vi plejer, siger formanden for Grindsted Festuge, Johnny Hansen, der fortæller at han og festugeudvalget skal til møde med Billund kommune i næste uge omkring fremtiden for den lokale festuge.