Ib K: Det er rigtig svært at bevare pessimismen i Billund Kommune

Ib Kristensen


At Billund Kommune kan sænke skatten med et halvt procentpoint og samtidig øge servicen markant, er noget der kommer til at give genlyd langt ud over kommunegrænsen.

Det var samtlige forligspartier enige om, da de i dag fremlagde forligsteksten for den samlede presse. Forligspartierne er Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Der er nemlig afsat rigtig mange penge til både skoler og dagtilbud i hele kommunen over de næste år, og dermed sætter byrådet i dén grad penge og handling bag ordene om at være Børnenes Hovedstad.

– Vi tilfører skoleområdet i alt 35 mio i årene 2016-18 – blandt andet, så der kan komme vikarer ind i de perioder, hvor lærerne er på kurser for at udvikle deres kompetencer, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Derudover er der på skoleområdet også afsat penge på anlægsbudgettet, nemlig gennemførelsen af en helhedsplan for Søndre Skole i Grindsted. Her er der afsat i alt 18,4 mio til renovering og byggeri samt genhusning og flytning.

– Samtidig er der også penge på vej til dagtilbuddene, altså dagplejere og vuggestuer. Området tilføres 18 mio i alt over de kommende år, fordelt på 2 mio i 2016, stigende til 4 mio i 2017 og 6 mio fra 2018 og de kommende år, lyder det fra forligspartierne.

Dermed udnyttes den gode økonomi i Billund kommune for tiden til både at sænke skatten og øge servicen overfor borgerne. Ældreområdet kan nemlig også se frem til flere penge. I alt er der over budgetperioden afsat 27 mio.

– Det er godt nok svært at bevare pessimismen i Billund kommune i disse år, lød det fra en storsmilende borgmester, Ib Kristensen.