IKEA tilbagekalder børnegitrene


Vigtig sikkerhedsinformation: Børnegitrene PATRULL KLÄMMA og PATRULL SMIDIG har risiko for faldulykker

Sikkerhed har altid førsteprioritet i IKEA. IKEA advarer derfor alle kunder, der har et fjedermonteret PATRULL KLÄMMA eller PATRULL SMIDIG børnegitter, om, at gitrene ikke må bruges øverst på en trappe.

Fjedermonterede PATRULL KLÄMMA og PATRULL SMIDIG børnegitre er sikre at bruge i døråbningen mellem 2 rum eller nederst på en trappe. IKEA har modtaget rapporter om hændelser, der viser, at friktionen mellem væggen og det fjedermonterede børnegitter har været utilstrækkelig til at holde gitteret fastmonteret. Der er desuden risiko for at falde over den nederste metalstang.

Hvis gitteret er monteret øverst på en trappe, er der risiko for at falde og komme alvorligt til skade.

Der er rapporteret om 3 tilfælde, hvor børn er kommet til skade, fordi de er faldet ned ad en trappe. Kunder, der ønsker at beholde deres PATRULL KLÄMMA eller PATRULL SMIDIG børnegitter til brug i en døråbning mellem 2 rum eller nederst på en trappe, kan kontakte IKEA Kundesupport på 7015 0909 eller via hjemmesiden, eller henvende sig i nærmeste varehus og gratis få en opdateret brugsanvisning og nye selvklæbende advarselsskilte til at sætte på deres børnegitter.

Kunder, der ønsker at returnere deres PATRULL KLÄMMA eller PATRULL SMIDIG børnegitter med datostempel 1510 (uge 10 2015) eller tidligere, kan returnere produktet i alle IKEA varehuse og få beløbet refunderet. Man kan også returnere forlængerdele til PATRULL børnegitter og få pengene retur. Købsbevis/kvittering er ikke nødvendig for at få pengene refunderet.

Informationsetiketter og deres placering
Der er en etiket med produktoplysninger på metalstangen nederst på børnegitteret. Datostemplet (uge 10 2015) findes også på denne etiket, som vist her på billedet.

Eksempel på en etiket på PATRULL KLÄMMA bornegitter