Lions Billund-Grindsted mangler værtsfamilier

Det er en slags bytte-bytte-købmand når Lions Billund-Grindsted hvert år sender én eller flere unge på ungdomslejr eller home-stay i et andet land. For samtidig forpligter den lokale Lions Club sig til at stille med en værtsfamilie her i området til et par unge fra udlandet. Sådan er det også i år, men værtsfamilierne mangler.

– Vi mangler i år en eller to værtsfamilier, som kan tage imod en engelsktalende ung fra et oversøisk land i uge 29, siger Niels Kr. Refstrup fra Lions Billund-Grindsted. Ifølge ham er det optimalt hvis der i den pågældende familie i forvejen er en ung mellem 15 og 22 år – som vel at mærke er hjemme i uge 29.

– Der kræves ikke andet end at den unge indgår i familien på lige fod med din egen. I er selvfølgelig meget velkomne til, hvis I har mulighed for det, at vise noget af egnen, maden og traditionerne, men også bare en almindelig uge i en dansk familie, siger Niels Kr. Refstrup, der gerne hører fra interesserede familier på 2087 7246.

I år er det Sara Krogh og Camilla Guldager, der sendes afsted fra Billund-Grindsted afdelingen til USA. De to 17-årige piger skal hver især bo hos en amerikansk familie, hvor de skal være en del af familien og dermed også få god lejlighed til at bruge deres engelske sprog.

Efter opholdet i familien skal de unge deltage i en ungdomslejr i Minnesota sammen med jævnaldrende unge fra hele verden.