Indiske besøgende på BioRefinery

Projektansvarlig hos Billund Vand, Chitra S. Raju (i gul jakke) viste de indiske gæster rundt på Billund BioRefinery.


Fremtidens Renseanlæg havde i dag besøg af en gruppe indiske redaktører og mediefolk, der besøgte Billund BioRefinery som led i en dansk rundtur, arrangeret af Grundfos.

Gæsterne fra Indien fik et rigtig godt indtryk af mulighederne med den mest moderne teknologi til spildevandsrensning og affaldshåndtering og blev ekstra imponeret over, at en af værterne også er fra Indien, lyder det fra Billund BioRefinery med henvisning til at procesansvarlig hos Billund Vand, Chitra S. Raju, har indiske rødder. Så det gav besøget en ekstra dimension, at hun tog imod og stod for præsentationen.

– Det var en sjov overraskelse for gæsterne, og jeg er stolt over at kunne vise dem mulighederne her på Billund BioRefinery. Det glæder mig, at mit gamle hjemland har store ambitioner på miljøområdet, og det er oplagt at bruge dansk knowhow og teknologi i Indien, siger Chitra S. Raju, der har en solid faglig ballast med ingeniør- og masteruddannelser fra Indien og Aalborg Universitet.

Gruppen på ti gæster talte bl.a. redaktører og korrespondenter for indiske business- og fagmedier, som nu vil formidle historien om det danske pilotprojekt i Grindsted, som er udviklet med støtte fra Miljøministeriet og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond.

– Det er meget imponerende, og min første tanke var, at hver og eneste by i Indien bør følge eksemplet her fra Billund BioRefinery. Jeg vil rapportere til mine læsere, at de burde kontakte det her selskab i Danmark for at høre mere om, hvordan det skal gøres,” siger senior correspondent Axay Antani fra Gujarat Samachar, det største dagblad i delstaten Gujarati.