Internationale bag ny filmklub i Billund

Robert Macintyre og Michael Thirer er blandt de der står bag en ny international filmklub i Billund.


I flere år har Billund Centret lagt lokaler til 4-forestillingen, der flere gange om året har vist film for sine medlemmer. Men nu kommer der en engelsksproget pendant ind også.

Det er en gruppe internationale borgere i Billund, der står bag Billundgrafen, som 7 gange i løbet af efteråret og vinteren vil vise film udelukkende på engelsk. Ellers ligner de to foreninger hinanden meget. Prisen for medlemsskab er 80 kroner og filmene vises også i Billund Centrets teatersal.

– Vi er ikke en konkurrent til 4-Forestillingen, men et alternativ for de der gerne vil se børnefilm på engelsk, siger en af initiativtagerne, Michael Thirer. Således har den nye forening også fået gode råd og vejledning fra den eksisterende filmklub.

– Jeg fik tanken for 10 måneder siden da jeg ville tage mine børn med i biografen, men ingen steder var der engelsksprogede børnefilm. Det skal jo ikke gå ud over dem at deres forældre har slæbt dem med til et andet land, smiler Michael Thirer.

Og med god hjælp fra flere sider er der nu skabt en forening med en bestyrelse bestående af Akiko Mizusaki, Elke Skytte, Fergal Loughnane, Robert Macintyre, Saša Hafizovic – og altså Michael Thirer.

Billundgrafen har første film på plakaten søndag den 8. oktober, hvor filmen Paddington vises.