Læserbrev: Borgerlistens ønsker til budget 2018


Borgerlisten ser frem til vores årlige seminar omkring budget 2018 og har i øvrigt rigtig mange ønsker til det kommende kommunale budget. Vi kommer til forhandlingerne i år. Vi håber på, at der denne gang er mulighed for reelle forhandlinger og ser frem til nogle spændende dage.

Vi har dog ønsker der ”brænder” mere end andre og har derfor valgt at gå til budgetforhandlingerne med åbent sind og ingen ultimative krav. Vi har derfor valgt 3 temaer/punkter, som vi vil bringe i spil og håber naturligvis på at få disse punkter ind i budget 2018:

Ældreområdet

Vi vil have gælden fjernet fra ældreområdet og der skal gives en tillægsbevilling på de ca. 13 millioner kr., gælden udgør. Hvis denne tillægsbevilling ikke bliver givet, så frygter vi besparelser på området.

Kommunal ombudsmand (Borgerrådgiver) skal indføres i Billund kommune

Vi har desværre et større antal af borgere, der ikke forstår de kommunale afgørelser og en meget større brug af private socialrådgivere. Vi ønsker en instans, der kan varetage borgernes rettigheder. Nye reformer, komplekse sagsforløb, mange sager hos den enkelte rådgiver; disse ting understreger vigtigheden af, at vi får en kommunal ombudsmand. Borgerne skal have et sted at gå hen.

Vi ønsker en ren og rekreativ Engsø.

 Vi ønsker en ren Engsø og ser den gerne udvidet med et sejlsportscenter.

 

Venlig hilsen

Ole Marcussen, Borgerlisten – din stemme i Billund byråd.