Julemarked på Karensminde med kommunens måske største julekalender

Foto: Billund Kommunes museer


Det er igen tid til det årlige traditionsrige Julemarked på Mark | Museumsgården Karensminde den 9. og 10. december kl. 10-16.

– I år disker vi op med ekstra mange boder, som byder på nye spændende, smukke og lækre julevarer, lyder det fra Karensminde, der fortæller flere historier om jul i gamle dage.

Eksempelvis var julen – som alt andet i datidens samfund – fyldt med magi og kræfter, som man ikke forstod. Julenat var en særlig nat. I lang tid troede man eksempelvis at dyrene ved midnatstid julenat kunne tale. Det pegede tilbage på, at det netop var dyrene i stalden, der overværede Jesu fødsel, og derfor var der noget specielt ved dem julenat. I stalden på Museumsgården Karensminde kan gæsterne høre, hvordan en samtale mellem køerne i stalden kunne have lydt engang i 1930.

Som noget helt særligt kan børnene både lørdag og søndag kl. ca. 13 være med til at åbne dagens låge i kommunens – måske – største julekalender og høre en spændende fortælling om Julens ånd; om mystiske overtroiske væsner, som gennem tiden har huseret rundt om i verden ved juletid. De har alle haft det samme hovedformål: at få os mennesker til at være søde og rare mod hinanden og dyrene når det er jul. Metoderne til dette har været mange og ikke altid lige rare!

Og så kommer Julemanden som altid også forbi julemarkedet på Karensminde både lørdag og søndag kl. 11.45. Han deler karameller ud og danser om juletræet sammen med børnene.