Kæmpe hæder til GGIF

Fra Venstre Bettina Eliseholm, Rikke Kirkegaard, Mathias Vips Landen Jeppesen – Foto: Camilla Grønlund Svendsen


Mandag aften blev Grindsted Gymnastik & Idrætsforening kåret til Årets Idrætsforening 2024 i DGI Sydvest. Det skete til årsmødet i DGI Sydvest der i år blev afholdt i Rødding Centret.

Billund kommune stillede med to kandidater til prisen – Grindsted Cykel Motion og Grindsted Gymnastik & Idrætsforening (GGIF).

Og det blev altså GGIF der med 499 stemmer løb med prisen. De fik 51,7 % af stemmerne, mens Blåbjerg Håndboldklub indtog andenpladsen med 338 stemmer (45%) med Grindsted Cykel Motion på en tredjeplads med 13,4% af de afgivne stemmer.

I indstillingen til prisen står der blandt andet:

“GGIF Gymnastik har i en årrække kæmpet for at få lavet en kombineret spring-/motorik og kampsportshal i MAGION. Foreningen har været med i hele processen med alt lige fra de første tegninger til fundraising. Det hårde arbejde gav resultat og centret stod færdigt sidste forår. I indeværende sæson er medlemstallet i gymnastikken steget med 194 medlemmer. Herudover har gymnastikafdelingen startet et Ungeudvalg op med nogle af foreningens unge instruktører, som har til formål at lave arrangementer for foreningens øvrige unge.

GGIF Håndbold er en blomstrende håndboldforening, der har oplevet en betydelig vækst i medlemstal i denne sæson. Med en imponerende medlemsbase på 414 personer, har foreningen formået at tiltrække både drenge og piger i lige antal, hvilket afspejler en bred appel til begge køn. Denne sæsons medlemstal repræsenterer en stigning på 59 medlemmer siden 2022 og hele 101 medlemmer siden 2020, hvilket vidner om en sund og bæredygtig vækst. Af de 414 medlemmer er 380 unge under 25 år. Med en jævn fordeling af aldersgrupperne, er GGIF Håndbold dedikeret til at skabe et inkluderende miljø, hvor alle kan trives og udvikle sig.

Samtidig tilbyder GGIF Håndbold også plads til voksne spillere med hele 5 seniorhold. Med et imponerende antal på 72 udvalgsmedlemmer, trænere og ledere, hvoraf 30 er under 25 år, har foreningen et stærkt fundament af engagerede individer, der driver og støtter aktiviteterne på alle niveauer.

I efteråret 2023 indledte GGIF Håndbold en spændende sammenslutning med det lokale Lykkeligahold, hvilket udvider foreningens rækkevidde og potentiale for at tiltrække nye medlemmer og styrke det lokale håndboldsamfund. Denne sammenslutning signalerer også et fokus på at gøre noget godt for en foreningsuvant målgruppe.

Senest har foreningen taget initiativ til at samle en gruppe “voksne kvinder”, der ønsker at genoptage håndbolden på en hyggelig og sjov måde. Med 35 potentielle nye medlemmer viser dette initiativ den fortsatte interesse og engagement i håndboldsporten samt foreningens evne til at tiltrække og engagere nye medlemmer på tværs af forskellige aldersgrupper og niveauer.

GGIF Fodbold er førende på mange parametre både på og uden for banen. De er gode til at tage hånd om bredden og har hold i mange rækker og på mange niveauer.

Socialt er GGIF Fodbold god til at dyrke fællesskabet og tage hånd om den enkelte spiller i foreningen. De er gode til at afholde arrangementer og event for fællesskabet. Derudover har foreningen er stor foreningsmand i Mathias Vips, der er god til at sætte spot på de unge og på de frivillige. Senest til DR sport 2023, hvor han havde indstillet Olivia Kirkegaard til at blive årets kammerat og løb med sejren. GGIF Fodbold har i år også vækstet med 10,4 % i medlemstal, som særlig findes blandt de 13-18 årige og 25-39 årige.”