Kold sommer og nedlagte ruter – Star Tour udvider i efterårsferien

En kold og blæsende dansk sommer og en masse nedlagte ruter har betydet ekstra pres på de danske rejsebureauer, der begynder at melde udsolgt for sommerrejser sydpå. Nu tager Star Tour konsekvensen og indsætter ekstra fly for at imødekomme danskernes rejsetrang.

– Vi kan mærke, at der er tusindvis af danskere, der er blevet fanget herhjemme i den dårlige danske sommer. Derfor indsætter vi nu ekstra fly i efterårsferien, så man stadig kan nå at redde sig en rejse med sol og varme, siger Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour.

Star Tour indsætter i alt 20 ekstra flyafgange fra landets tre største lufthavne, København, Billund og Aalborg. Det giver i alt 4.000 ekstra pladser til sydlige feriemål, hvor danskerne kan være langt mere sikre på varme og sol. Generelt er priserne højest i juli måned, så der kan være penge at spare, hvis man er klar på at rejse i oktober i stedet.

– Hvis man er klar på at rejse i sensommeren eller efterårsferien, kan der være gode penge at spare i forhold til juli måned, hvor priserne er på deres højeste. Priserne i efterårsferien er nemlig generelt 15 % lavere end i juli måned, siger Nikolai Johnsen.

Børnefamilier i klemme

Det er især børnefamilierne, der i mange tilfælde ringer forgæves efter rejser. Det skyldes, at familieværelserne bliver udsolgt som de første hos de danske rejsebureauer.

– Mange danske børnefamilier har efter den gode sommer sidste år troet, at det ville blive på samme måde i år. Derfor har vi måttet endevende hotellerne for at finde ekstra værelser til de danske familier, der planlægger at tage revanche i efterårsferien, siger Nikolai Johnsen.

Baggrunden for de mange ekstra flyafgange finder man ifølge Star Tour to steder. Dels har lave temperaturer i maj, juni og juli måned fået danskerne til at gå på nettet i stor stil efter rejser.

Derudover har sommeren budt på en række nedlagte flyruter. Da Tunesien blev ramt af terror, måtte alle danske rejsebureauer stoppe for rejser hertil. Samtidig har Ryanair i løbet af juli lukket ned for ruter til en række populære feriemål som Kreta, Korfu og Tenerife.

Fakta – disse ruter får ekstra flyafgange med Star Tour ud af Billund:

Billund – Antalya

Billund – Kreta

Billund – Kap Verde

Billund – Tenerife