Læserbrev: En sikring af velfærdssamfundet

Foto: Marie Hald


Hvis vi skal bevare og udvikle vores velfærdssamfund for fremtidige generationer, så er vi nødt til at tænke langsigtet og ansvarsfuldt. Det er vores fælles ansvar at sikre, at det vores bedsteforældre og forældre har opbygget, fungerer for alle. Derfor ruster vi nu Danmark til fremtiden.

Regeringen har netop fremlagt en 2030-plan, hvor vi løfter velfærden markant, investerer i vores fælles sikkerhed, prioriterer den grønne udfordring og giver hårdtarbejdende lønmodtagere lidt flere penge i hånden. Lykkeligvis klarer økonomien sig langt bedre end ventet, men samtidig har vi store udfordringer. I de kommende år vil mange forlade arbejdsmarkedet, og færre kommer ind.

Med de udspil, der er kommet, kan vi i Socialdemokratiet levere på løftet om, at når der kommer flere børn og ældre, der har behov for samfundets hjælp, skal pengene følge med. Konkret vil vi afsætte 32 milliarder kroner til velfærd i 2030 i varige midler. Vi skal mere end 15 år tilbage for at finde en plan, der lægger op til så store investeringer i vores borgernære velfærd.

Balancerne i 2030-planen er altså kernesocialdemokratiske. 32 ud af de ca. 68 mia. kr. går til borgernær velfærd. Samtidig gør vi det mere attraktivt at gå på arbejde. Samtidig vil vi give langt de fleste danskere i arbejde lavere skat. Særligt enlige forsørgere vil få mere. Der vil være flere penge til dagligdagen og fritidsaktiviteter for dem, der har det sværest. Det er glædeligt, ligesom det er rigtig godt, at der er sikret ro om seniorpensionen.

Der er ligeledes grund til at glæde sig over, at vi foretager de investeringer i klima og forsvar. Afslutningsvis er det særdeles positivt, at der lægges op til en forhøjelse af ældrechecken. Det betyder, at de pensionister, der har allermindst, får en håndsrækning. Helt konkret vil det løfte økonomien for 1000 pensionister i Billund Kommune.

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, Grindsted, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.