Læserbrev: Erhvervsuddannelserne skal styrkes


På det sidste er historien om lærlingeoprøret dukket op.

Forholdene og materialet på erhvervsuddannelserne bliver beskrevet som ikke tidssvarende. Dette kombineret med mange års stærk fokus på de gymnasiale uddannelser krydret med nogle små ungdomsårgange gør, at erhvervsuddannelserne er og bliver udfordrede på antallet af elever i de kommende år.

Det er en skidt udvikling og en farlig cocktail. Vi har brug for dygtige faglærte i Danmark. Der er derfor brug for, at vi som samfund gør noget for at sikre, at der er gode forhold til uddannelserne. Det er dog ikke alene bedre forhold, der giver en anden udvikling.

Midler til bedre materiel er en del af løsningen, men det udgør ikke hele løsningen. Vi har nemlig også brug for at italesætte erhvervsuddannelserne på en helt anden måde. Jeg har enorm stor respekt for de unge mennesker, der går den vej.

Og jeg vil bare sige, at de gør det rigtig godt. Der skal herfra lyde en klar opfordring til at styrke erhvervsuddannelserne. Det vil være et særdeles vigtigt fokus for mig fra et sæde på Christiansborg.

 

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, Grindsted, Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Vejen-kredsen.