Læserbrev: God arbejdslyst ved grænserne

Peter Kofod Poulsen


Hjemmeværnet bistår nu politiet med at løse grænsekontrolsopgaver – og det er en rigtig god beslutning, at hjemmeværnet kan være med til dette. Det giver politiet et tiltrængt pusterum samtidig med, at den nuværende kontrol kan opretholdes.

Men i løbet af den kommende til, vil det slet ikke være nok. Der er behov for en permanent kontrol ved grænserne. Hvis det stod til Dansk Folkeparti, så skulle det nemlig være muligt at straks-behandle asylansøgninger ved grænsen, så man med det samme kan afvise migranter ved vore grænser. En stærk grænsekontrol kan derudover også bidrage til at bremse grænseoverskridende kriminelle fra Østeuropa.

Hvis man skal kunne håndhæve disse opgaver, så er den nuværende kontrol langt fra stærk nok, selvom den givet anledning til et fald i antallet af asylansøgere. Men vi vil gerne se et langt større fald i tilgangen til Danmark.

En vigtig faktor i en stærk grænsekontrol er et stærkt politi. Men vores betjente er udfordret af mange opgaver. Mens der – efter Dansk Folkepartis ønske – arbejdes på at uddanne endnu flere, er det vigtigt, at presset tages så meget af politiet som muligt. Det er derfor en glæde at kunne byde hjemmeværnet velkommen ved grænserne, så vi både kan aflaste politiet og opretholde grænsekontrollen.

Peter Kofod Poulsen, MF og retsordfører (DF)

Rolighedsvej 30, Haderslev