Læserbrev: Grænsekontrol og symbolpolitik

Troels Ravn (S)


Man bør erkende, at strømmen af flygtninge til Europa betyder, at Danmark står over for en kæmpe udfordring.

En udfordring, der skal mødes med ansvarlighed, medmenneskelighed og pragmatisme. Det er grænser for, hvor mange flygtninge, vi kan integrere i Danmark. Det bør dog stå klart for enhver, at en grænsekontrol ikke er løsningen. Det er og bliver symbolpolitik.

Men, vi skal ikke blot sidde på hænderne.

Vi må dog kunne forvente mere af en statsminister, der godt nok i valgkampen lovede straksopbremsning af flygtninge, men nu springer fra tue til tue, og af en transportminister, som på Tv Syd for nyligt fem gange i samme indslag begrundede grænsekontrollen med rettidig omhu og kærlighed til fædrelandet. Den går ikke. Der skal mere til.

Lars Løkke kunne vise sig som en statsmand, gå i front og italesætte, at den eneste holdbare løsning på flygtningekrisen skal findes i et samarbejde mellem de europæiske lande, i et globalt samarbejde, og med indflydelse fra verdenssamfundet. Samtidig skal kommuner og civilsamfund fortsætte den store og svære indsats med at give flygtningene en ordentlig tilværelse, mens de er her. Målet må være at undgå, at mennesker bliver sociale klienter, uddannelse og beskæftigelse er vejen.

Jeg glæder mig dog over, at borgerlige partier og medier ditto – eksempelvis JydskeVestkysten, ikke længere blot kan råbe, at tilstrømningen af flygtninge skyldtes 33 lempelser i udlændingepolitikken. Sagen er langt mere kompleks – og den borgerlige retorik var forfejlet, forsimplet, og skammelig.

Med venlig hilsen

Troels Ravn, MF (S), valgt i Sydjyllands Storkreds og Billund-Vejen kredsen