Tirsdag d. 25. april afgik Besættelsessamlingen i Grindsted ved døden. Et flertal i Byrådet vedtog endegyldigt at lægge samlingen i graven, og det bliver kun brudstykker af samlingen, man kan se fremover. Det er besluttet at samle Billund Kommunes Museums aktiviteter ude ved Karensminde, og her bliver der ikke plads til et decideret Besættelsesmuseum.
Efter at have levet en omtumlet og forhutlet tilværelse de sidste 20 år, hvor politikere og museumsfolk ikke rigtig har villet vide af Besættelsessamlingen, er der nu ikke mere at gøre.
Besættelsessamlingen startede tilbage i skoleåret 1978/79, hvor lærer Alex Wraae på Vestre Skole i Grindsted, sammen med sine elever lavede et historieprojekt om besættelsestiden i Grindsted. Man indsamlede forskellige effekter, bl.a. fra Grand Hotel i Grindsted. Skoleinspektør Erik Brandt-Christensen stillede velvilligt lokaler til rådighed for den stadig større og større samling. I 1983 overdrages samlingen formelt til Grindsted Museum. Da Brand-Christensen stopper som skoleinspektør i 1995, stopper han også formidlingsprojektet. Herefter får museet travlt med at pakke Besættelsessamlingen ned og gemt bort på forskellige opbevaringssteder. En mindre del af samlingen blev udstillet i den tidligere CF-Gård i Grindsted.
Museet har slet ikke forstået at forvalte samlingen i den ånd, som den er opstået og givet. Det er frivillige ildsjæle, som har lagt et utroligt stort arbejde i det, og som forventede at museet ville fortsætte besættelsessamlingen, og fortælle historien om besættelsestiden i en mindre provinsby. Det er respektløs overfor de personer, som har givet genstande til samlingen, og de personer, som har gjort samlingen til Danmarks 2. største samling om besættelsestidens Danmark.
Det er en skam, og vi kan ikke være det bekendt.
Vore tanker går til borgerne og Grindsted By, som har mistet en kær mulighed for at skabe noget unikt i byen.
Æret være dit minde.
Venlig hilsen
Allan Munk Nielsen, gruppeformand, Konservative, Billund byråd