Læserbrev: Ønsker S og K ikke at støtte gode teateroplevelser i Billund kommune?


Det spørgsmål stiller vi i Venstre efter at et flertal i Økonomiudvalget bestående af 3 socialdemokrater og en konservativ tirsdag aften vendte tommelfingeren nedad til en ansøgning om støtte til to nye teaterprojekter af den nytilflyttede teatergruppe ”Det Flyvende Teater”. Der er ellers tale om professionelt opsatte teaterforestillinger, som flere fonde allerede har givet tilsagn om at støtte, og forestillingerne vil tillige involvere lokale institutioner, lokale virksomheder og lokale børn og unge.

Det ene teaterprojekt er en kunstnerisk hyldest til LEGO’s grundlægger, Ole Kirk Christiansen, der opføres i et samarbejde mellem internationale professionelle kunstnere og børn fra Billund Kommune med det mål at stimulere børns kreativitet og fremme et spirende teaterliv i Billund Kommune. Det andet projekt foregår som performance-teater på udvalgte lokationer i kommunen i samarbejde med bl.a. Skole OL, Billund Lufthavn og Billund Kommunes Museer.

Alt i alt er der tale om lokalt forankrede teateroplevelser af høj kvalitet, der har format til at sætte kulør på og opmærksomhed omkring Billund Kommune. Og det kunne vi som kommune have valgt at støtte med 150.000,- kr. gennem en kommunal pulje til formålet, som langt fra er udtømt.

Det blev desværre ikke tilfældet, fordi S og K sagde nej til at støtte sådanne teateroplevelser. Det ville V og DF ellers gerne, og derfor står vi i Venstre nu tilbage med spørgsmålet: er S og K mon principielt imod at give kommunal støtte til gode teateroplevelser i Billund Kommune?

Med venlig hilsen

Stephanie Storbank, Venstres borgmesterkandidat

Peter Fredensborg, Venstres gruppeformand