Læserbrev: Omsorg og pleje skal i centrum igen

Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti.


Mange, der har arbejdet i plejefaget, kan sikkert huske, at vi lavede mad ude hos de ældre, hentede en liter mælk eller andet, når det manglede og tog rundstykker med fra den lokale bager i weekenden.  På vores kort stod der ud for hver enkelt bruger, hvad vi skulle huske at have med til den ældre. Om torsdagen var det ofte bladene kig ind og se og hør. Og det gjorde vi.

Det er efterhånden længe siden, at jeg stod i et køkken og lærte at stege fasaner og lave boller i selleri. Jeg var ret ung, men det gjorde ikke noget, da Oda, som sad i kørestol sad ved siden af og guidede mig, fortalte, hvad jeg skulle gøre. Mange ældre fik også bragt maden ud fra det lokale plejecenter. Meget er sket siden i plejesektoren. Vi fik kørelister og efterfølgende kom det vakuumpakkede mad på dagsordenen.

Plejepersonalet skal i dag løbe rigtig stærkt, og nattevagter bliver beskåret.  Jeg mindes med vemod, hvordan det var engang.

Jeg vil have det Danmark, jeg kendte, tilbage.

 

Med venlig hilsen
Karina Adsbøl, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti
Bolig- og handicapordfører