Læserbrev: Potentiale for beskæftigelse og tilflytning i vores landdistrikter

Læserbrev fra Troels Ravn, Socialdemokraterne, MF

For mig er det vigtigt, at der i alle områder af Danmark er gode vilkår for vækst og udvikling og muligheder for et godt liv. Derfor er landdistriktspolitik så vigtigt.

Der er ingen tvivl om, at vores landdistrikter er udfordret. Situationen kan nemt give anledning til en anelse mismod, men det er vigtigt, at vi holder fast i, at de danske landdistrikter er på vej i den rette retning. Det går bedre, fordi regeringen målrettet har arbejdet med at skabe bedre vilkår for vækst og arbejdspladser i landdistrikterne.

Der er kommet flere arbejdspladser i alle dele af landet og ledigheden i vores landdistrikter er også faldet siden 2011.

Da regeringen blev dannet fik vi – for første gang i historien – en landdistriktsminister. Det sendte et klart signal om, at landdistrikterne skulle have en høj politisk prioritet.

Den ambition har været fulgt op af mange initiativer: en større udligning mellem land og by med omfordeling af 400 mio. kr., en modernisering af planloven, 1,4 mia. kr. til nedrivning og byfornyelse, og vækstplan for fødevareområdet og turisme er bare en del af indsatsen.

Togfonden og boligaftalen er to rigtig gode eksempler på, hvordan vi kan skabe vækst og arbejdspladser i hele landet. Konkret betyder Togfonden og boligaftalen 8.500 nye arbejdspladser i Region Syddanmark.

Regeringen præsenterer aktuelt flere udspil, der særligt er målrettet landdistrikterne. Det første så vi mandags. Her blev regeringen enige med landbruget og den finansielle sektor om udvikling af dansk landbrug og en investeringsfond med 2 mia. kr.

Der er ikke ét håndtag, som løser skævheden mellem land og by. Vi, der bor i landdistrikterne ved, at der er store ressourcer og mange mennesker brænder for deres område. Dette udgør i virkeligheden det største potentiale for vækst og beskæftigelse i vores landdistrikter.

 

Troels Ravn, MF (S)
Medlem af landdistriktsudvalget
Valgt i Billund og Vejen Kommuner