Ledigheden i Billund faldet med 25 pct

Modelfoto


I løbet af det seneste år er der gjort et kæmpe indhug i antallet af arbejdsløse i Billund kommune. Hele 92 personer er kommet i job, og det svarer til et fald i arbejdsløsheden blandt de fuldtidsledige på 25 pct. Dermed er der nu blot 276 arbejdsløse personer i statistikken – svarende til 2,2 pct af befolkningen i Billund kommune.

Og en ledighedsprocent på 2,2 får formanden for kommunens beskæftigelsesudvalg, Gitte Ottosen (S), til at hæve armene langt over hovedet. Der er dog alligevel en smule panderynker at spore. Den lave arbejdsløshed betyder nemlig, at virksomhederne har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft:

– I bund og grund er vi sat i verden for at sikre det rette link mellem udbud og efterspørgsel. Så vores udfordring er, at virksomhederne ikke bare mangler arbejdskraft, men kvalificeret arbejdskraft, siger Gitte Ottosen (S).

Derfor er opgaven nu – og har været det længe – at uddanne de ledige, så de matcher virksomhedernes krav. Beskæftigelsesudvalget har formuleret mål og strategier for virksomhedsindsatsen og de favner både muligheder og udfordringer, og kurven peger allerede den rigtige vej på en række parametre.

– Der er en række ting, der peger på, at vi er på det rigtige spor. At 92 har fået arbejde dette seneste år en meget positiv ting. At vi samtidig mærker, at flere og flere virksomheder gerne vil være en del af det rummelige arbejdsmarked, og medvirke til at endnu flere af vores borgere får mulighed for at blive en del af arbejdsmarkedet viser også, at vi er på rette vej, siger Gitte Ottosen.

Udvalgsformanden peger også på, at bosætningstallene i Billund Kommune er konstant stigende, og at det fortæller en historie om, at virksomhederne dermed får adgang til flere og mere stabile medarbejder med bopæl i kommunen.