LEGO investerer 1 milliard i nyt bæredygtigt center i Billund

Hvordan kan vi blive bedre til at finde og bruge bæredygtige materialer i produktionen og pakningen af LEGO-klodser? Det vil LEGO Koncernen i Billund nu bruge 1 mia kroner på at finde ud af. Til formålet etableres et nyt “LEGO Sustainable Materials Centre” i Billund, hvor der skal forskes i, udvikles og implementeres nye bæredygtige materialer. Udover nuværende medarbejdere, der flyttes over i det nye center, forventer LEGO at skulle ansætte yderligere 100 personer. Det bliver hovedsagligt 100 specialister indenfor materialeområdet, oplyser LEGO.

Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør for LEGO Koncernen siger:

“Det er et stort skridt for LEGO Koncernen på vejen mod at nå vores ambition om bæredygtige materialer i 2030. Vi har allerede taget vigtige skridt for at reducere vores udledning af CO2 og gøre noget godt for miljøet ved at reducere æskestørrelser, ved at introducere FSC-mærkede æsker og gennem vores investering i en havvindmøllepark. Nu øger vi vores fokus på materialer.”

Organisationen for LEGO Sustainable Materials Centre bliver etableret i løbet af 2015 og 2016, og det ventes, at der bliver oprettet satellitfunktioner på relevante lokationer rundt om i verden. Ydermere vil centeret samarbejde og indgå partnerskaber med relevante, eksterne interessenter og eksperter.

Kjeld Kirk Kristiansen, ejer af LEGO Koncernen, kommenterer nyheden:

“Vores mission er at inspirere og udvikle morgendagens byggere. Vores største bidrag sker gennem de kreative oplevelser, vi giver børn gennem LEGO legen. Investeringen, der annonceres i dag, er et bevis på vores fortsatte ambition om at have en positiv indvirkning på den verden, som fremtidige generationer kommer til at arve. Det er i høj grad i overensstemmelse med LEGO Koncernens mission og tro mod det motto min farfar, stifteren af LEGO Koncernen, Ole Kirk Kristiansen havde: Det bedste er ikke for godt.”

Hvad er et bæredygtigt materiale?
Der findes ingen fælles definition af, hvad et bæredygtigt materiale er. Adskillige parametre påvirker bæredygtigheden af et givent materiale. Det afgøres i høj grad af, hvor materialet kommer fra, dets kemiske sammensætning, hvordan det anvendes i et produkt, og hvordan det håndteres, når det ikke længere kan bruges – og et materiale kan påvirke både miljø- og sociale områder.

LEGO Koncernen mener, at et nyt, bæredygtigt materiale skal have en påvirkning, der er mindre end det materiale, det afløser, på flere vigtige miljø- og socialområder – såsom brug af fossile ressourcer, menneskerettigheder og klimaforandringer.