Lokale børn er værter for Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad

Foto: Skole OL


I morgen fyldes Børnenes Hovedstad igen med dygtige børn. I løbet af Skole OL-finalen i denne uge kommer 7000 børn fra hele landet forbi. De besøgende børn bliver taget godt imod, for de 200 børn og unge, der skal være frivillige, ved alle, hvordan man er en god vært for sine gæster. Nogle af dem har endda selv været med til at finde ud af, hvad det egentlig vil sige at være en god vært – og hvordan en vært kan se ud.

Derfor bliver man som frivillig klædt godt på med råd som ”Smil og vær glad” og ”Vær god til at tage en opgave”, inden man starter sin vagt. De frivillige børn og unge kan også få en badge på t-shirten, hvor der står ”Spørg mig – jeg hjælper gerne”, så de besøgende børn kan se, hvem der er værter, og hvor de kan få hjælp.

Badge og gode råd er skabt sammen med en gruppe elever fra kommunens KulturCrew samt en 5. klasse fra Vorbasse Skole, der selv er kommet med idéer til det hele og selv har udvalgt de bedste værtsskabsråd.

– I Billund Kommune tror vi på, at børn og unge er mindst lige så kompetente som voksne. Derfor er det selvfølgelig børn og unge, der er værter, når der er OL i børnehøjde i Børnenes Hovedstad – og derfor har børnene selvfølgelig også selv været med til at finde ud af, hvordan de er de bedste værter, så alle får den allerbedste Skole OL-finale i Børnenes Hovedstad, siger borgmester Stephanie Storbank.

Det er ikke kun i år, at Billund Kommune har inddraget lokale børn og unge i Skole OL-finalen. Tidligere år har de også været med til at sætte deres præg på finalen i Børnenes Hovedstad. Som borger kan man derfor lægge ekstra mærke til Skole OL-plakaterne i lygtepælene og værtsskabsflagene omkring Travbyen. Det er nemlig lokale børn og unge, der har tegnet dem og besluttet, hvordan de skulle se ud.

– Når vi samskaber med børn, er det vigtigt, at vi lytter til børnene, fortæller, hvordan deres input vil blive brugt – og så rent faktisk bruger dem, som vi har sagt, at vi ville. Det nytter ikke, at vi bare trækker noget ned over hovedet på dem, eller måske ender med slet ikke at bruge nogen af deres gode idéer, forklarer Sigrid Vinther Hansen, Play-designer hos Billund Kommune.

De frivillige børn og unge består bl.a. af kommunens Kulturcrew elever. Det er elever fra lokale skoler, der har fået undervisning i forskellige eventrelaterede opgaver. Herunder værtskab, sceneafvikling, videoproduktion og eventplanlægning. Eleverne kommer bl.a. til at tage imod de besøgende elever, der skal overnatte på Billund Skolen til finalen, lave en heppezone til motionsløbet, hjælpe med opsætning og meget mere. Udover disse elever er der også mange andre lokale børn og unge, der har meldt sig som frivillige.