Nu får nærgenbrugspladser åbningstider

Der er guld i skraldet – hvis det er sorteret korrekt. Men sådan forholder det sig desværre langtfra, når kommunens frivillige genbrugsvejledere kigger ned i containerne på nærgenbrugspladserne i Filskov, Sdr. Omme og Vorbasse. At sortere affald korrekt er heller ikke nødvendigvis nemt, selvom både skilte og frivillige forsøger at hjælpe på rette vej. Derfor indfører Billund Kommune nu åbningstider på de tre pladser og giver alle kommunens borgere adgang til en ny affaldsapp.

Åbningstider er allerede hverdag på pladserne i Billund og Grindsted og kendt bredt blandt kommunens borgere, hvor mange lægger vejen forbi, da der her, modsat nærgenbrugspladserne, er mulighed for at aflevere mange forskellige typer affald. Nu kommer de samme åbningstider til at gælde på pladserne i Filskov, Sdr. Omme og Vorbasse.

– Vi har besluttet at indføre åbningstider på kommunens tre nærgenbrugspladser, så de fremover kan benyttes på hverdage samt om lørdagen – akkurat som vores to store pladser i Billund og Grindsted. Målet er, at tiltaget bidrager positivt til en bedre affaldssortering, gør turen til genbrugspladsen til en bedre oplevelse og i højere grad sikrer, at vi ikke bruger unødige ressourcer på at råde bod på fejlsortering, siger Per Nyhus formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

I praksis betyder åbningstiderne, at der er blevet opsat adgangsbomme ved ind- og udkørslerne, så man fremover skal bruge kommunens nye affaldsapp eller ens sygesikringsbevis for at komme ind på nærgenbrugspladserne.

Med kommunens nye affaldsapp er brugerne ikke alene sikret adgang til nærgenbrugspladserne i åbningstiden. Efter endt installation kan kommunens borgere med mobilen i hånden allerede hjemme fra sofaen tjekke, hvordan de skal håndtere forskellige typer af affald, og på hvilke af kommunens fem genbrugspladser de kan aflevere det til genanvendelse.

– Selvom vi i samarbejde med kommunen har forsøgt at hjælpe til korrekt affaldssortering ved at opsætte skilte og vejlede brugerne så godt som muligt, så ser vi desværre for ofte, at ting bliver smidt i den forkerte container, og at affald, som ikke kan afleveres her på pladsen alligevel ender herude. Derfor hilser jeg og mine kolleger de nye tiltag velkommen og glæder mig over, at vi sammen kan bidrage til en endnu bedre affaldssortering og færre fejlbesøg på pladsen, både til glæde for kommunens borgere og miljøet, siger Poul Erik Andersen, der er frivillig genbrugsvejleder på nærgenbrugspladsen i Sdr. Omme.