Nu går det igen løs i FIRST LEGO League

Foto: CoC


Fire lokale skoler er med når det på lørdag atter går løs med den årlige FIRST LEGO League festival i Billund.

Her mødes ca. 150 børn i alderen 8-15 år for at præsentere deres løsninger for både dommere og hinanden. De deltagende elever kommer fra skoler både i og uden for Billund Kommune og lokalt er der elever fra BillundSkolen, ISB, Vestre Skole og Efterskolen PLAY.

De seneste to måneder har hele årgange på mange skoler arbejdet målrettet med projektopgave og Lego-robotkonkurrence. Dette års FLL-tema hedder MASTER PIECE og handler om hvordan teknologier fra kunstens og kulturens verden kan hjælpe med at gøre en hobby eller fritidsinteresse mere sjov og engagerende. Hvert hold har skulle arbejde med en konkret problemstilling og give deres eget bud på hvordan teknologi kan gøre netop deres hobby mere spændende at deltage i og se på.

Det hele kulminerer altså på lørdag d. 4. november med en stor turnering og udstilling i CoC Playful Minds’ domicil på Kløvermarken 35 i Billund hvor ca. 20 hold mødes. Der er officiel åbning og indmarch kl. 9, hvor alle hold bliver præsenteret på scenen og skolechefen for Billund kommune, Stefan Helming Kelstrup, byder velkommen.

Hele formiddagen og det meste af eftermiddagen vil holdene konkurrere i Lego robotkørsel samt præsentere deres innovationsprojekter for et dommerpanel. Det hele ender med en afslutningsceremoni og prisuddeling kl. 15:30.