Nu kan alle Billunds borgere give julegave til trængte familier

Foto: Ulrik Wulf Nielsen


Tanken er slet ikke ny, men den er god. Rigtig god. Derfor hopper Billund Handelsforening i samarbejde med Rotary med på konceptet om Ønsketræet – et koncept, hvor værdigt trængende børn får julegaver af næstekærlige borgere.

I Billund kommer det til at foregå på den måde at værdigt trængende børn skriver deres ønske ned på en seddel, som afleveres i en til lejligheden opsat postkasse ved det store juletræ i midtbyen.

– Sedlen skal udover ønsket også være forsynet med barnets køn, alder, telefonnummer og adresse, så vi ved hvor gaven skal afleveres, siger formand for Billund Handelsforening, Torben Klovborg.

Så vil en repræsentant fra den lokale handelsforening – og der bliver tale om den samme person, som har tavshedspligt omkring indsenderen af ønsket – efterhånden tømme postkassen for sedler, og omskrive dem til anonyme sedler, der hænges op på byens juletræ. Sedlerne vil udover gaveønsket også fortælle, om det er en dreng eller en pige og hvilken alder barnet har.

Så kan borgere, der ønsker at give et barn en gave, tage det ønske man vil opfylde, købe gaven og aflevere den sammen med sedlen med ønsket hos REFBORG i Billund inden den 18. december.

Den 20. december får Rotary Billund og den nye Internationale Rotary Club i Billund opgaven med at køre ud og aflevere de forhåbentlig mange gaver til værdigt trængende børn.

Og inden der nu kommer ønsker om Playstation 5, iPads og en ny cykel, så er der altså økonomisk begrænsning på ønsket:

– Vi snakker gaver til et sted mellem 100 og 300 kroner, som man kan ønske sig, påpeger Torben Klovborg.

Ønskerne kan afleveres i postkassen fra den 13. november og frem til 15. december.