Nu søger kommunen hjælp fra alle med sundhedsfaglig baggrund


Hvis du har en eller anden sundhedsfaglig baggrund – det være sig både faglært og ufaglært – så hører Billund kommune gerne fra dig. Også hvis du har en pædagogisk uddannelse.

Det skyldes at ressourcerne på ældre-, handicap- og psykiatriområdet i Billund kommune er få på grund af det konstante pres for at undgå smitte af COVID19. Det fik i går Billund kommune til at bede pårørende til voksenområdet om hjælp og nu udvides det altså også til at gælde alle borgere med en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse bag sig. Nogen som er gået på pension, efterløn eller som af andre årsager går hjemme.  Dem beder Billund Kommune nu om hjælp til at være en del af beredskabet, som skal afløse de fastansatte, når det er nødvendigt.

– Beredskabet skal stå klar, hvis der er behov for afløsere i tilfælde af at de fastansatte bliver syge. Det er derfor vigtigt, at man har den faglige uddannelse bag sig, og hvis man melder sig, vil man blive kontaktet af kommunen, som sørger for, at man bliver matchet efter kompetencer, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Der er brug for hjælp til flere praktiske opgaver i forbindelse med arbejdet i hjemmeplejen, plejehjem og på bosteder. De praktiske opgave løses ikke i første omgang af det faste personale. Hvis du er ufaglært, men har erfaring eksempelvis fra at have arbejdet som afløser i plejen, så vil din hjælp stadig kunne bruges. Du ville dog ikke blive en del af beredskabet, som afløser i tilfælde af sygdom, men i stedet hjælpe med at løse praktiske opgaver.

Hvis du har mulighed for at hjælpe, skal du kontakte du kontakte på Voksenstoette@Billund.dk