Nyt ledelsesteam på plads i den ny Ungdoms- og Kulturskole

Byrådet i Billund Kommune vedtog i februar måned en ny udviklingsplan for Kultur- og Fritidsområdet. Et af de spændende og centrale punkter i planen er en sammenlægning af Billund Kulturskole og Billund Ungdomsskole med virkning fra 1. april.

Med sammenlægningen af Ungdomsskolen og Kulturskolen får vi skabt en institution med kombination af ungdomsskole og kulturskole, som hidtil er meget sjældent set herhjemme. Målet er, at vi ved at forene kræfterne i de to institutioner vil kunne sætte et særligt fokus på børne- og ungekulturen. Samtidig ligger der store muligheder for at skabe synergi i forhold til udvikling af tilbud, tværgående aktiviteter og store arrangementer, som jeg glæder mig til at se blive foldet ud, siger Rasmus Kaufmann, der er Kultur og Fritidschef i Billund Kommune.

Ledelsesopgaven med at få de to institutioner til at spille sammen gives til et nyt ledelsesteam med Per Weile Bak som ny leder og Esben Christensen som ny souschef.

Per Weile Bak kommer fra stillingen som souschef i Billund Kulturskole, hvor han senest har været konstitueret leder. Esben Christensen kommer fra stillingen som viceskoleinspektør i Billund Ungdomsskole, hvor han også har været konstitueret leder.

Med et ledelsesteam bestående af Per og Esben får vi masser af erfaring og kendskab fra vores lokale Ungdomsskole og Kulturskole bragt ind i den nye konstellation. Og jeg glæder mig meget over, at det netop bliver de to, som skal varetage den daglige ledelse af vores nye institution, siger Rasmus Kaufmann.

Per Weile Bak ser med forventning frem til den nye opgave.

Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde for den nye institution, som rummer mange spændende perspektiver. Vi får mulighed for at skabe sammenhænge på tværs og opbygge nye attraktive miljøer for børn og unge. Dette vil være med til at styrke vores kerneopgaver, og med de varmt engagerede personalegrupper, som har hjertet med på arbejde, er vi allerede godt på vej, udtaler Per Weile Bak.

Esben Christensen bliver også Billund Kommunes SSP-koordinator i forbindelse med flytningen af SSP til fagområdet Familie og Forebyggelse.

Det er med positiv forventning jeg indgår i ledelsesteamet, og jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med nye og kendte kolleger samt de unge for et godt ungemiljø i Billund Kommune. Det er tilmed en glæde igen at blive en del af kultur- og musikskole miljøet, som jeg tidligere har været en del af, siger Esben Christensen.

Ledelsesteamet tiltræder i deres nye stillinger pr. 1. april 2015 og herefter går arbejdet med at sammenlægge de to institutioner for alvor i gang.