Svar på læserbrev: Selvfølgelig markedsfører VU ikke Hizb-ut-Tahrir

Selvfølgelig markedsfører VU ikke Hizb-ut-Tahrir
Formanden for DSU Billund/Grindsted, Nicolai Lassen, påstår at VU Billund/Grindsted markedsfører Hizb-ut-Tahrir, en absurd påstand, som han ikke har noget belæg for.
Ytringsfriheden er absolut, og jeg vil gå langt for at forsvare retten til at ytre sig frit – det er trods alt noget af det mest grundlæggende i et velfungerende demokrati.

Jeg ved ikke, hvordan Nicolai Lassen mener, at man kommer ekstremisme og radikalisering til livs, måske ved at tie og marginalisere? Det mener jeg ikke, det er kun med til at skabe endnu større radikalisering.
Selvom jeg er fundamentalt uenig med Hizb ut-Tahrirs holdninger og udtalelser, så mener jeg, at der stadig skal være plads til at ytre sine holdninger, uanset om man kan lide dem eller ej.
Jeg tror faktisk grundlæggende på, at det er din handling og ikke din holdning, der bedømmer dig som menneske – det er Nicolai Lassen måske ikke enig i?
Hizb ut-Tahrir skal frem i offentligheden, for det er netop sådan man bedst fremstiller deres obskure og skøre holdninger. Og hvad er så nemmere end at argumentere dem langt under gulvbrædderne med de bedste argumenter, nemlig frihed, lighed og demokrati. Hvis ikke vi giver dem mulighed for at komme ud offentligt, vil det blot foregå i det skjulte, og så vil de blot gøde deres skumle idéer og tanker blandt folk i lukkede, sekteriske miljøer.

Synes formanden for DSU Billund/Grindsted, det er bedre? Og hvor går grænsen egentligt?

VI kan jo ikke forbyde alt, blot fordi vi ikke enige – for så bliver alt en ulækker omgang smagsdommeri!
Steffen Stustad ​
Formand for VU Billund/Grindsted