Nye energihåndværkere klar til opgaver

15 nye energihåndværkere hædret med diplomer for deres indsats på efteruddannelsen ”Mester i Energi”. Energihåndværkerne fra Billund, Vejen og Kolding er nu rustet til at gå foråret i møde med en helt ny tilgang til det lokale marked for energirenovering. Deres nye viden om energi skal fremover komme de private boligejere til gode.

Langt størstedelen af de nye energihåndværkere kommer fra Billund kommune.

“Jeg er blevet klar over, at jeg vil arbejde med grøn energi området. Jeg har således allerede valgt at ansætte en ekstra konsulent med fokus på energiløsninger. Mit firma har en grøn butik, som nu vil satse på energiløsninger”, siger Henrik Terp Kristensen fra el-firmaet Knud Jørgensen El i Vorbasse.

Der er tale om en ren win-win situation for både kommuner, erhvervsliv og private boligejere, når energihåndværkerne tager fat. Boligejerne får en håndværker, der rækker ud over egne faggrænser og kan se boligens muligheder som en helhed. De energirenoveringsopgaver som boligejerne i Billund, Vejen og Kolding forventes at sætte i gang i år vil være med til at løfte de lokale byggefag, og ved at boligtilstanden bedres og energiforbruget sænkes bidrager det positivt til kommunernes energi-, klima- og miljømål.

Lokale vækstmuligheder

Leif Jørgensen, Projektleder ved Kommunale Ejendomme i Billund Kommune, ser store muligheder i de nye energihåndværkere og deres udvidede kompetenceområde.

– Med kursusbeviset i hånden kan de nu markedsføre sig som energihåndværkere. På kurset har håndværkerne fået sat emnet energirenovering i et større perspektiv. Og i mødet med kunden har de lært at give de opgaver videre, der ikke kun er relevante for den enkelte selv. På den måde kan håndværkerne hjælpe hinanden, for selv om de på en måde er konkurrenter, er det nødvendigt at samarbejde, fortæller Leif Jørgensen.

Netværk er vejen frem

Håndværkerne har fået opbygget nye netværk på tværs af fag, og det betyder en lettere indgang til at få gang i en opgave for boligejerne. Energihåndværkerne henviser mere aktivt til hinanden for at hjælpe kunden mest muligt og for at kunne tilbyde samlede energiløsninger.

– Energihåndværkerne har fået værktøjer til at vejlede kunder i, hvad der kan betale sig, og det er helt klart sikring af husets værdi, funktion og økonomi, der tæller hos kunderne. Så har de også lært noget om deres svage og stærke sider, og om markedsføring. Jeg tror på, de er i stand til at vækste og ikke mindst i stand til at fastholde det. Billund Kommune vil bakke op om vores energihåndværkere fremadrettet i form af energievents, hvor håndværkerne kan møde kunderne, uddyber Leif Jørgensen.

 ”Jeg har fået masser af inspiration og viden på kurset omkring energioptimering, nye samarbejdsmuligheder samt salg. Jeg er blevet klar over, at jeg vil arbejde med grøn energi området,- jeg har således allerede valgt at ansætte en ekstra konsulent med fokus på energiløsninger. Mit firma har en grøn butik, som nu vil satse på energiløsninger”, siger Henrik Terp Madsen fra el-firmaet Knud Jørgensen El i Vorbasse.

Henrik Terp Madsen – Knud Jørgensen El i Billund