Nyt navn og nye job til Grindsteds største arbejdsplads

Fabrikschef på IFF, Martin K. Madsen


Inden længe kommer der nye skilte og logoer op på den tidligere DuPont-fabrik i Grindsted. Med virkning fra 1. februar er den del af DuPont, der arbejder med fødevarer og ingredienser, fusioneret med en anden stor amerikansk virksomhed, IFF – International Flavors Fragances. Fabrikken i Grindsted, der med 500 medarbejdere er byens største, slår samtidig 10 ledige stillinger op.

– Vi har vidst i lang tid, at vi skulle fusionere pr. 1. februar.  Derfor har vi i en periode holdt pause med at ansætte nye folk. Men nu har vi nogle job, der skal genbesættes, plus nogle nye arbejdspladser, da vi har ganske travlt i produktionen, fortæller fabrikschef Martin K. Madsen i en pressemeddelelse.

De ti stillinger er både timelønnede og funktionærer, spredt ud over flere afdelinger. De er slået op på bl.a. Jobindex og LinkedIn.

– De ti stillingsopslag er også udtryk for, at vi tror på fremtiden, corona eller ej. Markedet er selvfølgelig gået op og ned over de seneste 12 måneder, men folk skal jo have nogle at spise, uanset at der er en pandemi. Vi leverer ingredienser til brød og andre basisfødevarer, så vi har holdt produktionen kørende næsten uændret i hele perioden. I de første måneder havde vi endda ekstra travlt, fordi kunderne ville sikre sig tilstrækkelige leverancer, oplyser Martin K. Madsen.

– IFF har en kerneforretning indenfor smags- og duftstoffer og vi supplerer hinanden rigtig godt, hvad angår produkter. Vi har en tro på, at vi sammen kan sælge endnu mere, end vi kunne hver for sig, siger Martin K. Madsen, som forventer, at fabrikken i Grindsted fortsat skal have fokus på de produkter, der allerede fremstilles.

Hvad angår corona blandt medarbejderne, har virksomheden formået at ”holde stien ren”. De få medarbejdere, som har været smittet, er blevet det i fritiden. Der har ingen smittetilfælde været på arbejdspladsen.

– Det er vi meget tilfredse med, siger Martin K. Madsen. Som fødevarevirksomhed har vi i forvejen meget høje krav til hygiejnen, og alle medarbejdere er grundigt skolede i at overholde disse krav. Under coronaen har vi indført ekstra tiltag, og det har medarbejderne taget med den største selvfølge, så her på arbejdspladsen er vi sluppet meget nådigt gennem pandemien.