Ombygning af trafikeret vej trækker ud

Billund Kommune er i fuld gang med at ombygge Hans Jensensvej i Billund. Ombygningen sker for at forbedre sikkerheden for de bløde trafikanter. Men arbejdet trækker ud og nu åbnes vejen formentlig først i februar næste år.

Ombygningen finder sted i flere etaper, og vejen vil være spærret forskellige steder under etaperne.

Etape 1 er allerede overstået. Den fandt sted i september og oktober, og her blev vejen rettet op mellem Billund Bæk og Byens Plads. Der blev også etableret bedre forhold for bløde trafikanter.

Ombygningen er nu nået til 2. etape, som er krydset mellem Byens Plads og Hans Jensensvej. Vejen er i denne etape spærret frem til 9. december. Her bliver etableret en hævet flade, der skal sænke hastigheden på vejen.

Herefter begynder arbejdet med 3. etape, hvor der etableres nye fortove, cykelstier og en helle i midten af vejen. Vejen er i denne etape spærret frem til slutningen af januar eller starten af februar.

Sideløbende ombygger Billund Kommune også fortov og cykelsti mellem Kastanjerundkørslen og Skolevej. Dette arbejdet finder sted inden slutningen af januar eller starten af februar. Under dette arbejde afspærres fortov og cykelsti, melder Billund kommune.