Overvejer at omdanne Mødestedets plejeboliger til seniorbofællesskab

Arkivfoto: René Lind Gammelmark


Efter konstruktive drøftelser med Bovia om Mødestedets fremtidige anvendelse har Billund Kommune besluttet at undersøge muligheden for at omdanne de 27 plejeboliger til et seniorbofællesskab.

Det melder Billund kommune i en pressemeddelelse.

– Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til Bovia for et rigtig godt samarbejde og positive drøftelser, hvor vi ser mange muligheder for at få det bedst mulige ud af Mødestedet. Vi har særligt kigget på muligheden for at omdanne plejeboligerne til et seniorbofællesskab, og vi er nysgerrige på at finde ud af, hvilke aktiviteter og foreninger der typisk ligger i nærheden af og kan berige et sådant fællesskab, udtaler borgmester Stephanie Storbank.

Det kræver dog en godkendelse fra Landsbyggefonden, når plejeboligerne skal anvendes til et andet formål, og det går Bovia og Billund Kommune nu i dialog med Landsbyggefonden om.

– Mit fokus er på, at vi sammen finder de bedst mulige løsninger for de lokaler, der i dag bliver brugt til plejeboliger. Jeg er derfor glad for samarbejdet med Billund Kommune, hvor jeg oplever en fælles interesse i at afsøge mulighederne uden at låse sig endegyldigt fast på forhastede beslutninger, siger Per Nielsen, direktør for Bovia i pressemeddelelsen.