Pårørende til psykisk syge får mødested

Psykisk sygdom kan være en hård belastning – både for den der er ramt af sygdom, men i høj grad også for den pårørende.

Derfor åbner BEDRE PSYKIATRI en pårørendecafe i Grindsted, hvor pårørende til psykisk syge kan møde andre pårørende, der er i samme situation som dem selv, og finde et fristed, hvor man kan vende sin situation over en kop kaffe.

– Hver tredje dansker er pårørende til en der lider af psykisk sygdom, og mange oplever, at de går alene med deres tanker og bekymringer, eller ikke ved hvor de kan få hjælp til at løse de udfordringer de har. Vores erfaring er, at det, at pårørende møder andre i samme båd og kan vende de svære situationer og den belastning man oplever selv, kan være en rigtig god ide, siger Hanne Olesen, der er lokalformand i BEDRE PSYKIATRIs lokalafdeling i Billund/Grindsted.

Cafeen åbner første gang d. 9. november kl. 19.00 på Banegårdsvej 45 i Grindsted. Her vil også byrådsmedlem Ole Marcussen, der også er medlem af socialudvalget i Billund kommune, deltage.

– Jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til det psykiske område yderligere, både for de pårørende og for de psykiske sårbare, samt sætte fokus på mulighederne, siger Ole Marcussen.