Politi: Hvorfor gjorde han det?

Politiinspektør Michael Weiss orienterer pressen undervejs i lørdagens begivenheder. Foto: Ulrik Wulf Nielsen


Hvorfor valgte en udenlandsk mand i går at medbringe en genstand til Billund Lufthavn – og fortælle politiet at den indeholdt sprængstof?

Det er noget af dét Sydøstjyllands politi nu skal have klarlagt efter det i går lykkede at få manden midlertidigt spærret inde i 4 ugers varetægtsfængsling.

Meddelelsen til politiet udløste en fuld evakuering af terminalbygningen i Billund Lufthavn, som først blev åbnet otte timer senere. I mellemtiden havde Forsvarets ammunitionsryddere, bombehunde og efterforskere undersøgt lufthavnen og sikret spor på stedet.

Genstanden, som blev indleveret til politiet i lufthavnen, blev senere lørdag aften destrueret ved en kontrolleret sprængning i et område omkring Hejnsvig, hvor det blev vurderet forsvarligt. Det var forsvarets ammunitionsryddere, der foretog sprængningen.

– Der blev inden destruktionen taget kemiske prøver af genstanden, og vi afventer fortsat de tekniske erklæringer for med sikkerhed at kunne sige, hvad den indeholdt, siger politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi.

Udover mandens motiv til sine gerninger skal Sydøstjyllands Politi også have klarlagt om episoden i lufthavnen har relation til lørdag morgens bokssprængning ved LEGOLANDs hovedindgang.

Politiet holder kortene ualmindeligt tæt ind til kroppen og vil ikke oplyse mere om mandens identitet eller hvad han præcist er sigtet – og nu varetægtsfængslet – for.