Rekordmange passagerer i Billund Lufthavn


Juli måned 2015 blev den mest travle måned i Billund Lufthavns historie. I alt rejste 390.290 via Billund, hvilket er en stigning på 3.196 passagerer svarende til 0,8 %.

Udenrigsrutetrafikken stod igen for en væsentlig stigning i juli måned. 233.910 passagerer benyttede ruteflyene, hvilket er en stigning på 6.806 passagerer i forhold til juli 2014 – svarende til 3,0%.

Det er især hos Lufthansa, Brussels Airlines, KLM, Air France og airberlin, at stigningen i rutetrafikken primært skal findes. Faktisk har stort set alle ruteflyselskaber set fremgang fra Billund Lufthavn i juli måned, dog med undtagelse af Ryanair som har reduceret deres passagertal i juli med knap hver femte passager. Det hænger nøje sammen med, at Ryanair lukkede sin base den 17. juli efter tre år i lufthavnen.

Indenrigsruterne havde 10.153 passagerer, hvilket svarer til 168 flere passagerer eller en stigning på 1,7 %. Stigningen skyldes især, at DAT har haft rigtig god succes med selskabets rute til Bornholm, og selv de mange ekstra afgange, der er blevet indsat kort før rutens start, er blevet udsolgt.

Chartertrafikken er faldet en smule i juli med 3.694 passagerer – hvilket svarer til et fald på 2,5 % i forhold til sidste år. Selvom sommervejret har vist sig fra sin mest regnfulde side har dette desværre ikke været nok til at opveje de negative påvirkninger fra af den økonomiske krise i Grækenland, lufthavnens absolutte største feriedestination i juli, samt terrorhandlingerne i Tunesien, hvilket har betydet annullering af en række flyvninger til landet. Det kedelige sommervejr har dog allerede fået flere charterbureauer til at indsætte flere fly til sydens sol i efteråret og vinteren. Så der er fortsat gode muligheder for sol og strand i 2015.

Cargo Center Billund ekspederede 5.067 tons gods, hvilket er en tilbagegang på 421 tons, svarende til 7,7 %