S: Unødvendigt med udvidet åbningstid i institutioner

Arkivfoto


Det socialdemokratiske medlem af Billund Byråd, Kris Jensen Skriver, er imod forsøget med udvidet åbningstid i tre af kommunens institutioner.

I sommer blev åbningstiden i daginstitutionen på Langelandsvej i Grindsted og i Trætoppen i Billund udvidet til tidsrummet 6 – 18. Ved årsskiftet kom også børnehaven i Sdr. Omme med. Men det var ikke med Kris Jensen Skrivers gode vilje. Således stemte han også imod, da politikerne i Børne- og Kulturudvalget forleden skulle beslutte, hvorvidt forsøget skulle fortsætte:

– For det første har der mildt sagt ikke været gjort meget brug af den udvidede åbningstid. Behovet har således været meget begrænset. Der har eksempelvis været en periode på tre måneder i Grindsted, hvor den udvidede åbningstid slet ikke har været anvendt. Desuden har forsøget betydet, at der har været mindre personale til stede i den almindelige åbningstid, da personalet jo også skal være ved de børn, der benytter den udvidede åbningstid, lyder det fra Kris Jensen Skriver i et læserbrev på BillundOnline.dk.

Derudover finder han det uheldigt at der først nu laves en brugerundersøgelse blandt forældrene omkring det reelle behov – og ikke mens forsøget kørte:

– Alt dette sat sammen gør, at jeg ikke kan være med i forsøget længere. Det er således vigtigere for mig, at vi har en ordentlig normering og ordentlige arbejdsforhold for vores medarbejdere end det er at tilgodese et nærmest forsvindende lille behov, fastslår Kris Jensen Skriver i læserbrevet.

Socialdemokratens modstand til trods, så vedtog udvalget at fortsætte forsøget med den udvidede åbningstid året ud og samtidig sætte gang i endnu en brugerundersøgelse blandt forældrene.