Snævert flertal forkaster forslag om flygtningebørn

Det var snævert flertal i Billund Byråd der her til aften besluttede at forkaste et forslag om at sende et brev til landets integrationsminister med besked om at Billund kommune gerne modtager nogle af børnene fra flygtningelejren Moris på Lesbos.

Forslaget var stillet af Lars Hansen, de radikale og Socialdemokratiet, men vandt altså ikke opbakning hos de øvrige byrødder.

Modstanden var kort fortalt, at de fleste ikke mente sagen hørte til på byrådets bord, og at langt de fleste havde stor tillid til, at staten nok skulle sørge for at tage imod og fordele de flygtninge, der måtte komme til landet.

Forslagsstillerne argumenterede for sagen med at selvom flygtningepolitik på papiret ikke er et lokalpolitisk spørgsmål, så er lige netop denne sag med forslagsstillernes ord af “principiel betydning af den grund, at en flygtninge- og asylpolitik i vores øjne skal have et fokus på de allersvageste, hårdest ramte og i deres nød uforskyldte mennesker.”

Men den var 13 af byrødderne altså ikke med på og valgte derfor at stemme imod forslaget om at sende brevet til integrationsminister Matthias Tesfaye.