Sports- og Kulturgalla hylder igen ildsjæle og talenter fysisk i MAGION


Uddeling af priser, underholdning med lokale indslag og god mad. Sådan lyder planen for Sports- og Kulturgalla 2021, som bliver holdt i MAGION onsdag den 25. august 2021.

Sidste år måtte Billund Kommune først rykke fejringen til efteråret og så endda efterfølgende beslutte, at den festlige aften i stedet måtte blive digital. Men sådan bliver det ikke i år

– Det seneste år har vi lært, at det digitale kan meget. Men vi har også opdaget, hvor vigtigt det fysiske møde er, når vi rigtigt skal samles om noget. Sports- og Kulturgalla er en vigtig hyldest af nogle af de ildsjæle og talenter, vi som kommune virkelig kan være stolte af. Stemningen i lokalet til gallaen er noget helt særligt, og den hæder og hyldest mærker man bedst, når vi er samlet fysisk, siger borgmester Ib Kristensen.

Planen er, at dette års hyldest skal være så tæt som muligt på det, vi kender. Men Billund Kommune er opmærksom på at følge de til enhver tid gældende restriktioner og retningslinjer.

På aftenen vil der blive uddelt seks priser samt en ærespris til en person, der har ydet en særlig indsats. Og har man allerede én i kikkerten der fortjener en af priserne, kan man indstille vedkommende fra i dag via dette link.

Der er som altid hædersbevisninger til både unge under 18 og udøvere over 18, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for sin præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

Fakta om priserne

  • Æresprisen 2020 er til en gruppe, forening eller enkeltperson, som har ydet en særlig, gerne flerårig indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved har markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgere i Billund Kommune.
  • Årets hold 2020 er til et hold, som i det forgangne år har gjort noget ekstraordinært. Prisen er en særlig påskønnelse af holdindsatsen, som har medført unikke præstationer eller handlinger. Alle hold, der er hjemhørende i Billund Kommune, kan blive indstillet. Det kan fx være et idrætshold, en spejdertrup, et teaterhold, en sammenslutning af frivillige eller en løbeklub.
  • Årets leder/træner 2020 er til en leder eller træner, der fortjener et særligt skulderklap for sin indsats, og som løfter opgaven ud over det sædvanlige. Det kan være ved at være inspirerende, nytænkende eller på anden vis ved at levere en bemærkelsesværdig indsats.
  • Årets kulturtalent 2020 er til et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og har udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre.
  • Årets idrætstalent 2020 er til et idrætstalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og har udvist særlig vilje, engagement og/eller udviklingspotentiale inden for sin idrætsgren.
  • Årets kulturpris 2020 er til en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt.
  • Årets idrætspris 2020 er til et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og som derved har fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt