Store varmestigninger på vej – men ikke i Billund!


Der har i de sidste uger været meget skriven i pressen, om varmeprisen fra de danske fjernvarmeværker vil stige med 4.500 til 5.000 kr. pr. husstand i 2019.

Det gælder ikke alle danske varmeværker; og det gælder slet ikke Billund Varmeværk.

De varmeværker der bliver ramt er de varmeværker, der kører som rene naturgasfyrede decentrale kraftvarmeværker. De mister deres tilskud for at stå standby med deres kraftvarmeanlæg.

Billund Varmeværk mister ganske vist også noget tilskud, men fordi de har opført den nye varmecentral på Rugmarken, der kører på halm i stedet for naturgas, får det kun en meget lille indvirkning på varmeprisen på Billund Varmeværk.

På Billund Varmeværk forventer vi, at vores varmepris i 2019 kun er 320 kr. højere for en almindelig husstand end den er i dag. Det svarer til en stigning på ca. 2,5 %. Lyder der fra direktør Kim Selch

Det viser sig nu, at den beslutning som Billund Varmeværks bestyrelse tog, og fastholdt siden 2006, med at satse på så mange forskellige brændsler som muligt, er en god beslutning.

Selv om investeringen i flisanlægget på Møllevej i 2007 og halmanlægget på Rugmarken i 2014 har været to dyre investeringer, så kan Billund Varmeværk i dag dække en meget stor del af sin varmeproduktion med Halm og Flis.

Dermed slipper vi for den voldsomme prisstigning, der rammer en del af vores kollegaer i fjernvarmebranchen, fortæller Kim Selch

På Billund Varmeværk vil de fortsætte strategien, om at satse på så mange forskellige opvarmningsformer af fjernvarmen som muligt.

Vi håber blandt andet på, at det danske afgiftssystem snart bliver indrettet således, at det bliver attraktivt at få de store mængder overskudsvarme der i dag findes i Billund, ind i fjernvarmesystemet, i stedet som nu, at bortkøle det, fortæller Kim Selch

Billund Varmeværk tilbyder i dag den billigste opvarmningsform af ejendomme i Billund, og det vil de fastholde i de år der kommer.