Stort flertal mener turismen er vigtig for Billund kommune

Foto: Billund kommune


Turisme har stor betydning for en kommune som Billund. Det står lysende klart i en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Destination Trekantområdet og VisitDenmark.

Analysen peger på, at hele 86 procent af borgerne i Billund Kommune er positivt stemt overfor turismens betydning for lokalområdet. Og det er den største andel blandt alle kommunerne i Destination Trekantområdet. I Vejle, Fredericia og Kolding Kommuner ligger tallet på 79 pct.

Borgernes opbakning glæder borgmester Stephanie Storbank, da Billund Kommunes mange attraktioner tiltrækker børnefamilier og andre besøgende fra Danmark og resten af verden.

– Vores fyrtårnsattraktioner, unikke oplevelser, smukke natur og Danmarks næststørste lufthavn gør Billund Kommune til et godt sted at besøge. Derfor er jeg glad for, at borgerne bakker op om turismens betydning for lokalområdet. Som borgmester er jeg nemlig enormt stolt over, at vi hver dag kan byde både danske og internationale besøgende velkommen til hjemstedet for Børnenes Hovedstad. Takket være både de små og store aktører fordelt over hele kommunen kan vi i den grad tilbyde noget for enhver smag, siger borgmester Stephanie Storbank.

Turismen har stor økonomisk betydning for Billund Kommune, og ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne kommunen åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske. De mange overnatninger giver grobund for en underskov af virksomheder, herunder Bed & Breakfast, campingpladser og turismeaktiviteter som cykeludlejning, fodboldgolf og fiskesøer. Aktiviteter, som samtidig er med til at understøtte den politiske vision om stærke byer på tværs af hele kommunen.

– Engagerede lokale kræfter skaber gode oplevelser for os alle i kommunes stærke byer, så vi kan være aktive i både børne- og voksenhøjde. Tilsammen skaber vores spirende erhvervs-, fritids- og kulturliv en spændende kommune – både for os, der bor her, og for de mange, som vi hvert eneste år byder velkommen til Billund Kommune, lyder det fra udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen.