Kommunal pengeregn over GGIF

Foto: René Lind Gammelmark


Hvert år GGIF indtager en plads i landets bedste håndboldrække, Herreligaen, falder der et fast beløb på 750.000 kroner fra Billund kommune. Den beslutning har Økonomiudvalget truffet på gårsdagens møde. Således hæver kommunen sit sponsorat til nyoprykkerne med en halv mio kroner.

En tilværelse i håndboldligaen stiller nye forventninger og specifikke krav til klubben. Kravene til hele setuppet omkring håndboldkampene ændres med deraf følgende omkostninger til eksempelvis højere gebyrer til dommere og turneringsdeltagelse samt nye gulve og et ændret billetsystem, ligesom klubben skal være et anpartsselskab.

Det højere sponsorat forudsætter, at håndboldherrerne forbliver i ligaen, og at spillerne stiller sig til rådighed i forbindelse med kommunale arrangementer, kampagner/kommunikation mv.

– Det er helt fantastisk og gør mig simpelthen så stolt, at håndboldherrerne er rykket op i ligaen. De fortjener i den grad en hjælpende hånd til de nye krav, der møder dem. Samtidig betyder det enormt meget for en kommune som vores, at vi spiller med i toppen. Jeg er sikker på, at det kan inspirere vores unge til i endnu højere grad at melde sig ind i foreningslivet og måske endda selv søge en professionel sportskarriere. Samtidig er jeg slet ikke i tvivl om, hvor meget det betyder for branding af vores kommune, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Flemming Pedersen, der er formand for GGIF Håndbold i Grindsted, er meget taknemmelig for den lokale opbakning og for sponsoratet, hvor pengene tages fra brandingpuljen.

– Vi er meget ydmyge og beærede. Vi er glade for, at vi kan være et lokomotiv til at brande Grindsted, og at vi kan inspirere unge mennesker til at flytte til byen for at forfølge deres drøm om at blive professionelle håndboldspillere. Samtidig håber vi på, at vi kan tiltrække endnu flere tilskuere, så der kommer flere besøgende til byen. Takket være sponsoratet fra Billund Kommune har vi fået en håndsrækning, der sikrer, at resten af klubben ikke bliver påvirket af de større krav, som vi møder til vores håndboldkampe, lyder det fra Flemming Pedersen, formand for GGIF Håndbold.