Streetfood og kendte musikere til festival i Grindsted


Op mod 10.000 gæster forventes at deltage når Grindsted Streetfood festival løber af stablen i slutningen af august. Det sker som en del af Grindsted Festuge.

– Der er ingen tvivl om, at den nye gademadsfestival bliver et trækplaster, og vi forventer ikke mindst, at det vil lokke endnu flere gæster fra oplandet til festlighederne. Street food-festivalen vil give ny puls og liv til Festugen, der i år holdes for 15. gang, siger Jan Poulsen fra Festugens bestyrelse.

Herfra opfordrer man lokale aktører til at byde ind og blive en del af festivalen, for der er nemlig tradition for, at det lokale forenings- og kulturliv engagerer sig i Grindsted Festuge.

– Som borgmester er jeg stolt over det engagement, jeg oplever i Grindsted, hvor masser af frivillige kræfter skaber noget godt for hinanden – uanset alder. Samtidig har vi politisk en ambition om at skabe mere liv i bymidten gennem aktiviteter, der understøtter et rigt kultur- og fritidsliv med et stærkere fællesskab til følge. De besøgende vil komme til en feststemt Grindsted midtby, som er pyntet op og fuld af liv og aktiviteter. Vi håber, at festivalen sammen med Grindsted Festuge kan aktivere det lokale forenings- og kulturliv, så Grindsted kan vise sig frem fra sin bedste side, siger Billund kommunes borgmester, Stephanie Storbank.

At skabe en festival i parløb med lokale kræfter er også ambitionen hos Mad & Kultur, der arrangerer festivalen sammen med Billund Kommune. For madfestivalen er en platform for både iværksættere, frivillige og etablerede aktører.

– Festivalen skal samle byen og styrke både kultur- og madscenen ved at sætte et mere varigt aftryk. Staderne i vores store tipitelte er dedikerede til dem, der vil servere smagen af Grindsted – uanset om de driver en restaurant, er fødevareproducent eller madiværksætter. Og du er også velkommen til at tage fat i os, hvis du kunne tænke dig stå for en aktivitet eller optræde, siger Thor Andersen, der er stifter og medejer i Mad & Kultur.

I forbindelse med Streetfood-festivalen vil der også være koncerter – blandt andet med Zididada og Rasmus Nøhr.