Susanne Mathiesen centerchef i headspace


Når headspace Billund slår dørene op i Grindsted i sensommeren 2015 for egnens børn og unge, bliver det en vaskeægte grindstedgenser, Susanne Mathiesen, som sammen med en ungerådgiver og et korps af frivillige, byder velkommen.

54-årige Susanne Mathiesen kommer fra en stilling som souschef på det sociale værested Café Jydepotten. Nu gælder det så gratis anonym rådgivning for unge mellem 12 og 25 år:

– Det bliver sådan at man skal kunne komme ind og få hjælp og rådgivning til alt. Hvis vi ikke lige kan hjælpe på den matrikel vi nu engang får, så skal vi kunne tage den unge i hånden og følge hen til en anden, som så kan hjælpe dem, siger Susanne Mathiesen. Hun er ikke i tvivl om at der i Billund kommune er et reelt behov for headspace:

– Jeg tror der er mange flere børn og unge med problemer, end vi sådan lige regner med. Desværre, men så er det jo netop godt, at der kommer sådan et tilbud her, siger den nye chef for headspace Billund.

Selvom hovedkontoret bliver i Grindsted, forventer Susanne Mathiesen en ordning, hvor headspace tager ud til omegnsbyerne for at møde de unge der:

– Vi skal være mere opsøgende – også ude i omegnsbyerne – især når man tænker på de forfærdelige muligheder for offentlig transport vi har her i kommunen, siger Susanne Mathiesen.

headspace Billund er støttet med midler fra Billund Kommune og flere almennyttige private fonde, herunder Ole Kirk’s Fond, og skal i perioden sammen med det øvrige headspace projekt, arbejde hen imod forankring og senere udbredelse og implementering af headspace i hele Danmark.