Udsigt til besparelser på nye biler

En Suzuki S-cross, som den Michael Fasterholdt står ved her, kommer formentlig til at blive små 14.000 kroner billigere, hvis regeringen får held med at sænke registreringsafgiften.


Regeringen vil gøre det billigere at købe ny bil, og lægger således i sit netop offentliggjorte skatteudspil op til at sænke afgiften til 100 pct.

I dag betaler vi 105 pct i registreringsafgift af de første 106.600 kroner, mens alt over dét beløb har en registreringsafgift på 150 pct.

– Det betyder, at den største besparelse kommer til at være på de dyre biler, forklarer Michael Fasterholdt fra Fasterholdt Biler i Billund. Her forhandles bilmærkerne Mitsubishi og Suzuki og her har regnearkene været i gang, siden offentliggørelsen af skatteudspillet i går.

– Kort fortalt vil der næsten ingen besparelse være ved at købe de små biler til under 100.000 kroner. Ved mellemklassebilerne er der lidt mere at hente, mens de store besparelser kommer ved de store biler til mere end 700.000 kroner. Her taler vi mere end 100.000 kroner mindre i registreringsafgift, siger Michael Fasterholdt.

Han håber der hurtigt kommer en afklaring på udspillet:

– Vi får ingenting at lave her før det ligger fast om afgiften står eller falder. Det er klart at ingen går ud og køber ny bil nu, hvis der er udsigt til at der kan spares efter en evt afgiftssænkelse, siger Michael Fasterholdt.