Vesterhede kom i mål med endnu et projekt

Efter devisen: ‘skal vi have noget gjort, må vi gøre det selv’, har borgerne i Vesterhede nu stået sammen om at lave et nyt parkeringsareal på den gamle skolegrund i Vesterhede.

– Da skolen blev rykket ned for nogle år siden, blev der et stort tomt areal, og dét besluttede vi os for at lave om til noget flot og brugbart, siger formanden for Vesterhede Koordinations Råd, Henning Sejer Madsen.

Som en del af kommunens handleplan for fornyelse i de mindre byer, udarbejdede Vesterhede en plan:

– I 2011 blev vi færdige med hallen, som vi også selv byggede, og for ligesom at få hallen, kirken og det gamle skoleareal til at hænge sammen, lavede vi et projekt med et nyt parkeringsareal med stisystem fra vejen, op forbi kirken og op til hallen. Og det er dét projekt vi nu er færdige med, siger Henning Sejer Madsen.

Færdiggørelsen går naturligvis ikke ubemærket hen, og således er Vesterhede klar til indvielse på lørdag, hvor hele projektet indvies med fest for hele byen og omegn. Det foregår fra kl. 13 – 18.

Ifølge Henning Sejer Madsen er der brugt mere end 1500 frivillige mandetimer fordelt på 35 personer. Dermed har en stor del af de 83 husstande i Vesterhede været involveret i projektet.

Men dermed er Vesterhede ikke færdige med at forny byen:

– Når vi lige har pustet ud, er det planen at vi over de næste år skal lave grillhytte, petanquebane og hvad folk ellers har af gode ideer til det store græsareal i midten. Vores tanke er at gøre området lækkert for byens befolkning, men også for forbipasserende, der måske får lyst til at holde ind og benytte sig af den kommende grillhytte, siger Henning Sejer Madsen.

Vesterhede projekt