Vesti dropper Formel 2 i den kommende sæson

Der bliver ikke noget Formel 2-ræs for Filskov-racerkører, Frederik Vesti i 2024. I stedet stiller den 21-årige kører til start til 6 løb i den europæiske Le Mans serie. Det sker for schweiziske Cool Racing, der med kun 5 år på bagen har etableret sig som én af de tunge spillere i branchen.

– Jeg er glad for at få muligheden for at slutte mig til Cool Racing i ELMS i denne sæson. At køre en LMP2-bil og konkurrere i langdistanceløb vil være en helt ny oplevelse for mig, og jeg ser meget frem til det. Både holdet og jeg er spændte på at komme i gang, siger Frederik Vesti, der havde en helt forrygende sæson i 2023.

Her havde han stor succes i F2, hvor han sluttede på andenpladsen i mesterskabet med ikke færre end 6 sejre.

– Jeg nød virkelig min tid i F2! Det var skønt at slutte helt i toppen som 2’er i mesterskabet og som mest vindende kører. F1 er mit ultimative mål. Men det er vigtigt at blive ved med at køre og holde sig skarp. Den del vil også have betydning for mine fortsatte og udvidede forpligtelser hos Mercedes-AMG PETRONAS F1 i 2024, lyder det fra Frederik Vesti.

Vestis bil #47 i Pro-klassen vil blive kørt af et internationalt line-up som udover ham selv, består af Alejandro Garcia fra Mexico og Ferdinand Habsburg fra Østrig. Med en blanding af ungdom og erfaring vil trioen af ​​kørere skulle konkurrere i toppen af ​serien med ​en rekordstor deltagelse med i alt 43 konkurrenter. De to teamkammerater kender selv til de tunge podiepladser. 20-årige Alex Garcia tog i 2023 mesterskabet i LMP3-klassen med tre sejre og to podier i seks løb, mens Ferdinand Habsburg i en alder af 26 år har snuppet én LMP2-sejr i 24 Hours of Le Mans i 2021, ligesom han også har vundet både World Endurance Championship og Asian Le Mans Series-titlerne samme år.

Frederik Vesti er første gang i aktion for COOL Racing i Barcelona den 14. april og planen er at bruge 2024 på at holde sig skarp, mens alle forberedelser sættes ind på at være klar til Formel 1 i 2025.