Vesti: What a year!

Foto: Joan Cordina - Prema


Så TÆT på!  

Den danske racerkører Frederik Vesti fra Filskov viste verdensklasse, da han i weekenden indtog Yas Marina Circuit i Abu Dhabi i et sidste forsøg på at erobre titlen som årets mester i F2.

 Starten gik ellers langt fra som ønsket. P9 blev det til i kvalifikationen. En sur én af slagsen at sluge med så afgørende dage foran sig. Vesti låste sine fordæk i sektor to på sidste hurtige omgang. For Vestis værste konkurrent, Théo Pourchaire, blev det dog en endnu større skuffelse med en startrækkefølge i både sprint og feature race udenfor top 10. 

 Sprintløbet viste en fænomenal Vesti i sit livs form. En vanvittig race craft satte alle andre ud af spillet. Fra øverst på podiet kunne Vesti stadig se mesterskabet inden for rækkevidde.

 Med en omvendt dæk strategi søndag fra Pourchaire, satsede Prema teamet og Vesti på at kunne hente en masse tid på de hårde dæk inden et sent pitstop, hvor nye bløde dæk skulle klare det sidste og sikre 2 points på  den hurtigste omgangstid. ALT gik Vestis vej: hurtigste omgang, masser af fede overhalinger fra P9 til P3, men den safetycar, der kunne have afgjort det sidste, udeblev, selvom det var tæt på flere gange. Vestis teamkammerat Oliver Bearman måtte stoppe pga defekt bil ved pitindgangen, men uden at dette udløste safety car. Var bilen sat ud  før eller efter pitindkørssel var den safetycar kommet på banen, der med største sandsynlighed ville have sikret Vesti både dagens sejr OG mesterskabet!

 Men tilbage står at Vesti kørte sit livs chance og efter at have sat den nye F2 mester Théo Pourchaire til vægs i begge løb.

 – Alt hvad jeg selv kunne kontrollere var toppen af min formåen. At slutte af på den her måde, gør mig virkelig glad. Men tilfreds er jeg naturligvis ikke. Jeg har måtte knibe mine øjne sammen mange gange i dag. Det er ikke nemt at stå på toppen af sin karriere og vide, at man er bedst og så tabe det mesterskab, jeg har ønsket mig mest af alle. Det mesterskab var mit. Det er sådan, jeg har det, lød det fra Frederik Vesti.

 Og tallene bakker Vesti op. 10 podie placeringer. 6 podie placeringer i træk og hele 6 sejre blev det til. Pourchaire har til sammenligning kun 1 sejr på kontoen. Men konsistens blev afgørende. 

 – Jeg tabte ikke mesterskabet i dag. Jeg sluttede af på toppen, men når jeg ser tilbage står Monza som afgørende, da jeg jeg blev kørt af og mistede de 25 points, jeg kunne have taget på en god dag. Ingen tvivl om, at jeg var hurtigt den weekend. Se på billederne af mig den dag. Tror de taler der, hvor ord ikke rækker. Den proces jeg har været igennem siden Monza betød omvendt, at jeg gik ind til Abu Dhabi med en alt eller intet ting i mit hoved mere end nogensinde før.  Måske er Abu Dhabi min allerbedste weekend i år, sagde Frederik Vesti umiddelbart efter løbet – inden han afsluttede sæsonen med at takke alle omkring sig: 

– Tak til verdens bedste Prema og mit personlige dream team. Tak til sponsorer og investorer. Jeg husker jer alle – for altid. Hvilken styrke og overskud I har givet mig.  What a year! TAK!