Vorbasse integrerer syriske flygtninge

Den syriske familie i Vorbasse. Foto: Inger Donslund, vorbasse.dk


I Vorbasse modtages nye borgere med et smil og et håndtryk. Også dem der måske ikke lige har dansk som modersmål. Som eksempelvis de 7 syriske flygtninge, der kom til byen for nogen tid siden.

– De skal da være velkommen og vi skal nok hjælpe dem i gang, siger Gitte Larsen fra Vorbasse Camping, der har meldt sig om én af dem, der vil tage sig godt af de nye borgere.

Forleden var hun sammen med en håndfuld andre borgere fra Vorbasse til møde hos KONTAKTEN i Grindsted for at høre mere om flygtningenes situation. Hun og hendes mand havde længe talt om, hvordan de kunne gøre gavn et sted hvor der var brug for dem – nu hvor deres egne børn er blevet store.

– Det her kunne jeg godt se mig selv give mig i kast med. Jeg kan lidt sprog og er udadvendt som person, så derfor tog vi ned på KONTAKTEN, forklarer Gitte Larsen om baggrunden for at melde sig til at hjælpe de nye borgere.

Efter mødet i Grindsted har en arbejdsgruppe i Vorbasse taget initiativ til en række møder på biblioteket, hvor syrerne opfordres til at komme ned og sludre og få et nærmere indblik i det danske sprog.

Gitte Larsen vil gå langt for at integrere syrerne i Vorbasse, men hun har alligevel et lille forbehold:

– Jeg synes bare det er brandærgeligt, hvis vi får syrerne til at falde så meget til her i Vorbasse og blive en del af lokalsamfundet, og så de bliver flyttet til en anden by i Billund Kommune. Det er set før, og jeg ville bare så nødigt knytte mig til nogen, som så ender med at flytte langt væk, siger Gitte Larsen.

 

Foto: Inger Donslund, vorbasse.dk