Et barn kan også være triatlet


Dagen før det store triatlonstævne Challenge Denmark Billund-Herning, får børn i alderen 5-15 år mulighed med at prøve kræfter med sporten.

Først gælder det svømning i Lalandias strømbassin eller Billund Bad, hvor børnene svømmer distancer alt afhængig af deres alder. Der må svømmes med hjælpemidler som korkbælter og vinger, og forældre er velkomne på hele ruten. Der vil være cirka 20 meter på svømmeruten hvor børnene ikke kan bunde.

Herefter fortsætter de ud på cykelruten, hvis længde igen afhænger af børnenes alder, og det samme er tilfældet for den afsluttende løbetur.

Alle deltagere i Challenge Junior og Kids løber i mål ved den store målportal, der også skal bruges af de voksne atleter dagen efter.

Barnestjernen Toke, som ses på billedet, vil optræde ved Challenge Kids og Junior og være med til at dele medaljer ud til alle de deltagende børn.

På Challenge Denmarks hjemmeside kan man læse mere om de forskellige distancer og hvordan man melder sig til.

Det er også på hjemmesiden man kan finde hvem man skal kontakte, hvis man gerne vil være værtsfamilie for en triatlet. Det er lykkedes at finde familier til henved 15 af 20 atleter, men Challenge Denmark hører gerne fra folk, der måske kunne tænke sig at huse en triatlet et par dage omkring den 13. juni.